Hirdetés

Lájk reánk!

Hirdetés



Pénz és Marketing a NETen

Ahogy azt az oldal címe is mutatja, ennek a lapnak a legfontosabb témái: az Interneten történő pénzkeresés és az ehhez szükséges marketing eszközök.

Pénz és Marketing az Interneten

Üdvözöllek a blogomon!

Ahogy azt az oldal címe is mutatja, ennek a lapnak a legfontosabb témái: az Interneten történő pénzkeresés és az ehhez szükséges marketing eszközök.

Miért is fontosak ezek? Biztos vagyok benne, hogy sokan szeretnének egy kis kiegészítő jövedelemhez jutni (vagy akár meggazdagodni) a gépük előtt ülve, a szabadidejükben, önmaguk uraként, ahogy nekik tetszik. Én is ebbe a kategóriába tartozom. Itt főleg passzívnak tekinthető jövedelemről beszélek, ami annyit tesz: egyszer (vagy ritkán) kell megdolgoznunk azért, hogy utána folyamatosan (vagy hosszú ideig) pénzt kereshessünk vele.

Melyek az ilyen típusú pénzkeresési lehetőségek?

Ez a blog csak egy konkrét válfajjal foglalkozik, de érdemes megemlíteni, milyen opciók állnak az eltökélt internetezők rendelkezésére. A leggyakoribb és közkedvelt módszerek jövedelem szerzésére online az alábbiak:

  • Szoftverfejlesztés mobil eszközökre: itt elsősorban iPhone és Android telefonokra gondolok. Nagy a kereslet ezekre a programokra és jó pénzek rejlenek az értékesítésükben. Ez talán a legjobb választás, hátránya csak annyi, hogy kellő szakmai felkészültséget igényel és persze nem elhanyagolható mértékű kezdőtőkét.
  • Kereskedés online piactereken: mindenki ismeri az eBay, illetve Vatera oldalakat. Sokan ezeken a felületeken lezajló kereskedelemből teremtik meg anyagi javaikat. Ez azért megkívánja a termékekkel, illetve azok ár-érték arányaival kapcsolatos ismereteket, valamint szintén nélkülözhetetlen az induló tőke.
  • Profitorientált weboldalakkal: a koncepció röviden a következő: létrehozol egy weboldalt, olyan funkciókkal, illetve szolgáltatásokkal ruházod fel, amit sok látogató szívesen igénybe venne (még fizetne is érte) és ezek elérését egy megadott díj ellenében biztosítod számukra. Ennek elkészítéséhez is kell a megfelelő szakértelem, valamint gyakran elkerülhetetlen, hogy nagyobb mennyiségű reklám-pénzt kelljen beleölnöd, hogy beindítsd az örökmozgó "motort".
  • Nonprofit weboldalakkal: ez talán a legegyszerűbb és legtisztább módszer. Ebben az esetben a weboldaladon fellelhető valamennyi tartalom minden olvasó (vagy regisztrált tag) számára szabadon elérhető. A legfontosabb tényező: minél több folyamatos látogatója legyen a honlapodnak. Így a jövedelemforrásaid az oldaladon megjelenő reklámok (melyekre rákattintanak a látogatók).
  • Youtube csatornával: ha tudsz olyan videókat készíteni, amelyek nagy méretű közönséget szórakoztatnak, akkor a Youtube csatornádon is megjeleníthetsz reklámokat. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy akár még fel is fedezhetnek :)
  • Online játékokkal: itt is rengeteg alternatíva létezik, de ami talán a legnagyobb sláger: a póker. Van 1-2 ismerősöd, aki abból kaszál, hogy online pókerezik? ... Hát nekem is :) Ha jól kiismered-megtanulod az adott online játék fortélyait, és van az induláshoz egy minimális tőkéd, javaslom, hogy próbáld ki.


Az igazán nagyok már az első 5 módszer végtelen kombinációit alkalmazzák. Ha már igazán profi vagy, Te sem fogod beérni kevesebbel, ha van még többre is energiád. Ez a blog elsősorban a saját weboldal üzemeltetésében rejlő lehetőségekkel foglalkozik majd a továbbiakban. A következő bejegyzésben rátérek arra, hogy mire is lesz szükséged, mielőtt belevágsz.

Szólj hozzá:

süti beállítások módosítása