Hirdetés

Lájk reánk!

Hirdetés



Pénz és Marketing a NETen

Ahogy azt az oldal címe is mutatja, ennek a lapnak a legfontosabb témái: az Interneten történő pénzkeresés és az ehhez szükséges marketing eszközök.

Hogy miért célszerű először profilként létrehozni a Facebook-oldalad

Épp az imént ért egy roppant kellemetlen szitu: a Facebook letiltotta a profilomhoz a hozzáférést. Hogy mi volt ennek az oka? Szabálysértő alkalmazások. Miután fejlesztőként azt tesztelgettem, hogy miként tudom az ötleteim megvalósítani, illetve hogyan kell az App-oknak úgy működniük, hogy ne érkezzenek a felhasználóktól negatív visszajelzések (elméletileg ha az alkalmazás posztol valamit az üzenőfalra és azt a felhasználó törli/elrejti, még az is annak számít!) túlnyomó többségben, így elkerülhetetlennél vált, hogy három alkalmazásom is tiltásra kerüljön, és a harmadikkal egyetemben már az azokat létrehozó profilom is. Ennek eredményei: a személyes profilom nem elérhető (nem is látható), az oldalaimon szereplő hozzászólásaim is eltűntek, nem elérhetőek az általam készített alkalmazások, valamint a Facebook-oldalak sem. Ennek köszönhetően ehhez a bloghoz tartozó Facebook-oldalam sem elérhető határozatlan ideig.

Amennyiben Te is alkalmazásokat fejlesztesz, trükközöl a megvalósításukkal, kipróbálsz újabb ötleteket, Neked is számolnod kell azzal, hogy könnyen ebbe a cipő kerülhetsz. De ne felejtsük el, hogy web-marketinges szempontból mi a legfontosabb: megőrizni a Facebook-oldalunk! Mert az és főleg annak követői a legnagyobb kincsünk. 

Életbevágóan fontos tanácsaim:

  • Ha mód van rá, a Facebook-oldalad mindig profilként hozd létre először! Ezt követően, ha gondolod, jelölsz pár embert (így már vannak követőid is), majd konvertáld oldallá (itt találsz erről infót: facebook_holnap_jelentosege). Ezáltal az oldal direkt módon is elérhető, ha az e-mail címével és jelszavával lépsz be. A másik verziónál - ahol a személyes profilon belül hozol létre oldalt magadnak - ha a profilod letiltják, az oldalad is bukik vele együtt (ahogy az esetemben is). Ha már így hoztad létre (tehát nem profilból konvertáltad), feltétlen nevezz ki neki legalább egy másik adminisztrátort, azzal talán az oldal nem bukik be ilyen esetben.
  • Az alkalmazásaid fejlesztéséhez egy külön profilt hozz létre! Egy új e-mail címmel regisztrálj egy új Facebook-profilt (amit majd nevezz ki a Facebook-oldalaid adminisztrátorává) és csak ezt használd alkalmazások készítésére. Így ha gond van az App-okkal és tiltásig fajul a dolog, akkor csak ő veszik el, de az oldalak és a fő-profil megmarad. 

A legcélszerűbb eljárás:

Adott a személyes profilod (PL: Kiss Géza, vállalkozó, stb), annak ne legyen semmi köze a munkálataidhoz. Minden újabb Facebook-honlap létrehozásakor profilt hozz létre, majd alakítsd oldallá. Legyen egy profilod, akit kinevezel a Facebook-oldalaid adminjainak, vele végezd az oldalak kezelését, a posztolgatást és őt használhatod a tényleges weboldalaidon kommentelésre, kapcsolattartásra. Ezek mellett pedig legyen egy harmadik profil: a fejlesztő (aki szintén admin kell, hogy legyen mindenhol). Ha szabálysértés következik be, akkor csak ő hullik ki, de a rendszer él továbbra is. 

Ezentúl már én is így fogom ezt csinálni :) Remélem az én hibámból sokaknak sikerül okulniuk és Ti már nem kerültök ilyen nagy slamasztikába.

Szólj hozzá:

süti beállítások módosítása